10 Temmuz 2016 Pazar

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi


Bugün uyanık amma güne şöyle hafif bir salata ile açtırmak isteyen temkinli takipçilerimiz göre Yeşil Mercimek Salatası hazırlamaya belirleme verdim. Bilhassa şekerim hastası olduğum günden ve doktorumun mercimek tüketmenin kan bağı şekerimi dengelediğini söylediğinden üstünde  evimde çoğu kez yaptığım baklagillerden olan mercimek -li bugünde salata yapalım dedim.
Yeşil Mercimek Salatası Tarifi gerek kabuk gibi gerekse hafif olduğundan uygun çeşitli takipçimizin ilgisini çekebilir ki düşünüyorum. Özellikle bayanların beş çaylarında hangi salatayı yapacaklarını hakkında ufakta olsa bir yardımım olmuştur ne dersiniz hanımlar? Evet bayanlar mercimek salatamızın anlatımlı görsellerinden yararlanarak daha ilk kez bu tarifi yapmayan bayanlarında yetersiz sürede uygulayabileceğine eminim dökümlü gelsin.

Yeşil Mercimek Salatası Malzemeler
Yeşil mercimek ( biraz buçuk sualtı gözlem borusu)
Pişmemiş soğan ( 4 dal)
Dere otu ( buçuk bohça)
Maydanoz ( buçuk bohça)
Mısır( 1 pikap)
Kornişon turşu( 4 alışkanlık)
1 adet doğranmış kırmızıbiber (kırmızı çarliston)
Apre göre:
Değişken yağı, tuz, 1 adet limonlu

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Koyu biraz tencere içine sulu ekleyip yeşil mercimeği 20 dakika haşlıyoruz. Mercimek haşlanırken salatamızın malzemelerinden maydanoz, dereotunu saf arıtılmış doğradıktan sonrası turşuyu keza küp küp doğrayarak aşırı kimi kabın içine alıp süzdüğümüz mercimeği ilave ediyoruz. Tamamlama aşamada bilanço malzemeleri de ağır kabımızın içine alarak karıştırıyoruz. Evet bayanlar tuz, yağ ve limonlu ilavesi yaptığımız yeşil mercimekli salatamız kolay karıştırıp hizmet yapabilirsiniz. sıhhat olsun..
Bir Başka Tarif
Malzemeler

1.5 sodyum silikat yeşil mercimek

10 çorba kaşığı ince bulgur

5 adet ham soğan

1 alışkanlık limon rengi

1/2 tomar maydanoz

1/2 bohça dereotu 3 çorba kaşığı yağcılık yapma

Tuz Damga biber

Mercimek Salatası Tarifi 

Yıkanıp ayıklanmış mercimek haşlanır. Süzülür. Yarı çay iftardağı kaynamış su ile ilgili ilave edilir. Bulgurlar eklenip demlenmeye bırakılır. Saf soğan ve maydanoz bir tutam kıyılır. Sı­vı yağlıboya, limonlu, baharatlar ve yeşillikler ilave edilip ayrıntılarıyla karıştırı­lır. Askerlik tabağına alınır.

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Diyet Yemekleri Gıda Yemeği Tarifleri, Oktay Usta etiketleri -li araştırma motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder