10 Temmuz 2016 Pazar

Diyet Fıstıklı Ganaj


Merhaba, Sağlıklı ve boğuk amma hayat şeklim geçerli diyenler dolayı, beslenme düzeni tarifleri serimiz devam ediyor. Leziz ve en şık gıda tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Fıstıklı Ganaj tarifi birlikte sizlerleyiz. Ganaj kreması beraber hazırlanan pastanın özelliği, çikolata tadının farklı pastalara karşı bir kat daha faal olmasıdır.Fıstıkİı-çîkolatalı ganaj sahip olmak karşı öncelikle aşağı proje için pandispanya keki hazırlanır. Pastaların içerisinde genelde meyve ya da keke farklı olarak tatlar vermek dolayı hazırlanan salata sosu veya marmelatlar kullanılır. Hazırlanan soslar veya meyvelerin suyu pandispanya kekini ıslattığı karşı pandispanya kekinin enerjik ve tez dağılmayan bazı kek olması istenir. Kek zinde olmazsa çörek çökecektir. böylece pandispanya keki soğur soğumaz kullanılmaz, dahi genellikle bazı geçen gün kullanılır dolayı kek başlangıç zaman şiddetli taze olduğu için pastayı taşıyacak veya ıslatıIdığında erimeyecek pek güçlü değildir.
UYARILAR!
Pastayı dondurucuya koymayınız!
Pandispanya keki uygun malzemeler:
3 adet yumurta
46 gr. çavdar unu
46 gr. yulaf unu
23 gr. soya fasulyesi unu
75 gr. tatlandırıcı
12 gr. kek emülgatörü
70 gr. su
1 gr. rölyef tozu
Pandispanya kekinin Yapılışı:
Hep malzemeler karıştırılarak, iyice zararsız olana kadar mikserde çırpılır. Bu işletme, evdeki el tipi mikserlerde, bilhassa hem de sokulgan kimse şiddetli değilse, 30-40 an o kadar sürebilir. Çörek karışımı çırpılmış krema benzer sert ve beyaz hale gelmelidir. Konut tipi mikseriniz çelimsiz fakat bu kıvama biraz ulaşamayabilirsiniz. Bu durumda pandispanya yaklaşık hafif olur başka bununla beraber parça yapımında kullanılabilir. Hazırlanan çörek karışımı 180 izlenme oranı fırında pişirmeye verilir. Piştiğini anlayışlı olmak karşı kekin üstü kızardıktan sonrası fırın açılarak, kekin ara bölgesine kaygısızca bastırılır. -Se bu bölge içinde çökmüyorsa pandispanya keki hazırdır. Kek soğuduktan netice üç kat olması halinde kesilerek kullanılır.
Pandispanyayı ıslatma sosu için malzemeler:
195 gram su
5 gram, kakao
30 gram tatlandırıcı
Karıştırılarak kaynatılır ve soğuyunca fırça yardımıyla, pandispanyayı ıslatmak dolayı kullanılır.

Ganaj Kreması:
200 gram, tatlandırılmamış sütlü çikolata
100 gram tatlandırılmamış, badana şanti (beyaz boya şanti çırpılarak kabartılır ve dolapta kullanılmak üzere bekletilir.)
200 gram, tatsız sıvı aklama şanti
Pastanın içerisinde kullanılacak ganaj kreması tarifteki benzer yapılır.


Ganaj Kreması Yapılışı:
200 gr. çırpılmamış sıvı şanti ocakta kaynatılır. Ocaktan alınıp elinizi yakmayacak canlı kıvama geldiğinde çikolata eklenir. Fakat evde rating hazır -se, 40-45 derece aralığında çikolatayı ekleyebilirsiniz. Çikolatayı sıcakken eklerseniz yanacak ve kremayı kullanılamaz duruma gelecektir. Çikolata eklendikten sonrası, tamamen eriyerek homojen ayla gelinceye böylece, yavaş yavaş dolaşmak gerekir. Hazırlanan değeri azaltan şey soğuyarak donması amacıyla buzdolabına koyulur. Buzdolabında iyice soğutulduktan sonra içine bir kat daha önceden hazırladığımız 100 gr. çırpılmış şanti eklenir. İki kaliteyi düşüren şey yavaşça birbirini yedirilir. Aşırı hızlı karıştırılırsa çırpılarak kabartmalı akıcı şanti sönecektir. Hazırlanan bu kaliteyi düşüren şey pastanın içerisine sürülecek parça kreması olarak kullanılır.
Ardından fıstıklar hazırlanır.
Fıstıkların Hazırlanması
Pastanın içerisine koyulacak fıstıklar her işleyiş yapılmadan pastaya koyulursa, pastanın gerisindeki nemi çekerek yumuşayacaktır. böylece fıstıkların dışını çikolata birlikte üst üste gelmek grekir. Pastada ama özbeöz fıstık yerine kırık fıstık kullanmak isterseniz bu yöntemi uygulamak hilesiz katlanılmaz çünkü kırık fıstıkların üstüne şiddetli artı çikolata kalır. Bu hem de hem de pastanın kalorîsini artırır, de çikolata tadı ağır baskın olacağı amacıyla antep fıstığı tadını olmak mantıklı olmayacakır. 50 gr. tatlandırılmamış bitter veya uysal çikolata bıçakla rende haline getirildikten devam benmari yöntemi birlikte eritilir. nitekim 40-45 derecede, elinizi yakmayacak dostça su ile ilgili birlikte tam bir kapın içerisine, çikolatayı eriteceğiniz kase koyulur ve yavaşça karıştırılarak eritilir. Çikolata iyice eridikten netice içerisine fıstıklar atılır. Çikolata -li kaplanan fıstıklar süzgece alınır ve fazla çikolatanın fıstıklardan ayrılması sağlanır. sonra fıstıklar, üzerlerinde kalan çikolata donana böylece dolapta soğutulur.
Kek hazırlandıktan sonra soğumak üzere buzdolabına koyulur.
Pastanın dışını üst üste gelmek ve kolay alıştırmak amacı ile farklı biraz krema hazırlanır.
Bu krema akışkan olarak pastanın tekrar dökülür. Bu işleyiş pastanın üzerinden kalmış olan
pürüzleri kapatacaktır.
Pasta Zar Sosu:

Malzemeler:
70 gr. bitter çikolata
50 gram, tatlandırılmamış akıcı şanti
25 gr. light süt

Kek Kabuk Sosunun Yapılışı:
Önce süt ve tatlandırılmamış akışkan şanti hiç durmadan kaynatılır. Ardındaki el yakmayacak sıcaklığa gelince, evde azarlama varsa 40-4 dereceye geldiğinde, çikolata eklenip ağır karıştırılara1 erimesi sağlanır. Bu değeri azaltan şey akışkan halde kadar dolaptan çıkan sevimsiz pastanın aşkın dökülerek kullanılır. Krema akıcı halde kadar kullanılır ancak aynı anda çikolata çözünür erimez, hemen şimdi sıcak olduğu için kullanılmamalıdır. Ama anında kullanılırsa, pastanı üstüne yerleşik kremayı eritebilir.
Deri sosu akıcı halde kullanıldığı karşı, bazıları ameliyat gerekmeden pastanın üzerini pürüzsüz yapar ve dolapta soğutulduğunda katılaşır.

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Rejim Yemekleri Meclis Yemeği Tarifleri etiketleri -li araştırma motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder