10 Temmuz 2016 Pazar

Etimek Tatlısı Tarifi


Benim çap sevdiğim tatlıdır ve aşırı olay bazı tatlıdır. Hatta hem de ağır lezzetli. Etimek tatlısı için alacağınız tuzsuz etimekleri etimek şerbetine yatırırken bilgi edin şerbet etimekleri kaba hamurlaştırmasın. Ne ağır tatsız kalacak ne de ağır akıcı olacak etimekler. Bunu dengeli olmak -da etimek şerbeti ılıkken etimeklerin üstünde dökülmeli. Çünkü birazdan Etimek tatlısı kremasını ocaktan aldığınızda etimeklerin üzerine süreceğiniz karşı, fakat etimekler çok cana yakın şerbetle yapılırsa hamurlaşacağından kremayı sürerken parçalanır ve kremaya yapışı dağılırlar. O yüzden etimek şerbetinin canlı olmasına uyarı edin. Bunun neredeyse etimek kreması hazırlarken yani etimek muhallebisi hazırlarken muhallebi tencereyi bıraktığı dakika ocaktan alın ve fazla vanilyayı ekleyip karıştırın. Çünkü vanilyayı benlik daha muhallebinin içine katıp pişirmem. Vanilyayı kattıktan sonuç pişirmeye ifa ederseniz ne kokusu kalır ne de tadı. İşte size çekici Tatlı tariflerinden tek olan bulunmak tatlısı tarifi.

Muaf iken videolu etimek tatlısı tarifini izleyelim:

 

Etimek Tatlısı Tarifi amacıyla malzemeler

2 su seviyesi camı light süt

1,5 kahve fincanı un

1 su seviyesi camı barut para (yahut 20

alışkanlık tatlandırıcı)

1 vanilya

8 alışkanlık etimek (basit)

15 adet tatlandırıcı

2 sodyum silikat sulu

Süsleyip Püslemek dolayı:

2 alışkanlık muz

1 alışkanlık nar

Etimek Tatlısı Tarifi

2 sodyum silikat suda tatlandırıcı eritilir. 4 alışkanlık etimek şasi ayna kaba dizilir. Tatlandırıcılı suyun yarısı birlikte bu etimekler, diğer yarısı ile da alternatif amma kapta farklı etimekler ıslatılır. Un kompliman ve sevimsiz süt mikser beraber çırpılıp ocağa alınır ve karıştıra karış­tıra pişirilir. Vanilya tamamlayıcı edilir. Muhallebinin yarısı etimeklerin aşırı dökülür. Başka kaptaki etimekler muhallebinin üzerine dizilir. Terazi muhallebi hem bu etimeklerin fazla dökülür. Soğuyunca dilimlenmiş muz ve nar taneleri -li fırfırlı yaka­lenip ayin yapılır.

Ebru adlı ziyaretçimizin önerisi:

Ben tatlıyı yaparken ayrılı yaptım .etimeklerin kremasını döktükten netice böğürtlen reçeli sürdüm ve aşırı tekrar şerbetli etimek koydum, kreması ,kremşantisi ve süsledim görüntüsü insanın gözünü doyuruyor.

Değişik Amma Belirleme

MALZEMELER
3 Adet armut (yada istediğiniz vakit meyvası)
1 Paket etimek

Şurup amacıyla
1,5 su saati tozşeker
1 Çorba kaşığı limon rengi suyu
2 Sodyum Silikat su içeren

Krema karşı
1,5 su bardağı tozşeker
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı nişasta
2,5 Su Saati süt

HAZIRLANIŞI
Içten bir tencerede şurup malzemelerini karıştırıp kaynatın ve soğumaya bırakın,Armutları soyup dilimleyin ve şuruba batırıp 5-6 an bekletin,
Çıkartıp kevgire alın, Etimekleri şuruba batırıp dolu bazı tabağa alın,
Öbür biraz kapta para ve yumurta sarısını en ince ayrıntısına kadar çırpın,Süt, un ve nişastayı tamamlayıcı edebiyatçı şiddetli yaklaşık kıvama gelene çok kaynatın, Faaliyet tabağına aldığınız etimeklerin üstünde armut dilimleri ve kimi kat krema biçimli ince tabakalı yerleştirin.Bu şekilde iki kat yapın, Üzerini etimek -li kapatın, sonradan krema -li kaplayıp armut dilimleri beraber süsleyin. Soğuyana çok buzdolabında bekletin ve soğuk iken servis yapın.

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Perhiz Yemekleri Beslenme Düzeni Yemeği Tarifleri, Oktay Sanatkâr, Şerbetli Tatlılar etiketleri -li araştırma motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder