10 Temmuz 2016 Pazar

Rulo Poğaça


Top Poğaça
Yuvarlanma Pogaca müthiş biraz poğaça bir kat daha çok leziz yaklaşık pogaca poğaça
Malzemeler:
Aldigi pek un
1 sulu bardagi siviyag
1 paket ağlama maya
2 cay kasigi tuz
1 cay bardagi pudra seker
1su bardagi sulu
1 sulu bardagi süt
1 tatli kasigi mahlep
Ic malzemeler:
beyaz peynir
yarim çıkın maydanoz
karabiber
pulbiber
üstünde icin:
tam bomba sarisi
susam veya cörek otu
Yapilisi:
Öncelikle ic malzemesi icin maydanozlari rafine rafine kiiyip,bir kasede ezdigimiz solgun peynirle hep birden,tekrar karabiber ve pulbiber ekleyip karistiralim.
Hamura gecelim biraz yolcu bölümü icine su,siviya,süt,tuzlu ve sekeri ve mahlepi mayayi katip karistirdiktan netice elimizle ezerek ayrıntılarıyla karistiralim.Unu az sınırlı ekleyerek yoguralim ve yumusak kivamda,acımasız yapismiyan amma ayla geldiginde fazla bazı posetle örterek 1 zaman bekletin.
Hamurunuz mayalandinda 1 santim kalinlikta olacak aynı zarar büyüklükte hamurlar acip 6 parcaya kesin.Parcalarin fazla peynir ve maydanozlu ic harcini koyduktan netice,hamuru duman tabakası böregi aynı rolu seklinde sarin.
Sardiginiz rulo pogacalari,alti yaglanmis firin tepsisine dizdikten devam üstlerine bomba sarisi sürün ve bazı susam serpeleyin.Tepsiyi 30 dakika beklettikten devam,180 dereceye ayarlanmis firinda üstleri ve altlari kizarana pek pisirin.
hedef:
Ben 8-9 parcaya kesdim siz çok yapmayin kücük oluyor hamurun büyümezi icin kendine güven 50-80 derecede firinda büyümezi icin firinda bekletim istersiniz sizde böyle yapabilirsiniz.Afiyet olsun……Esengül Mayt Tascekerin Mutfagi‘na Teşekkürler

 

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Umumi, Poğaça Tarifleri etiketleri birlikte arama motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder