10 Temmuz 2016 Pazar

Patates Köftesi Tarifi


Patates köftesi, özellikle ikram çeşitleri aralarında duruş yüzölçümü müthiş kimi köfte tarifi. Ego baş köftesini, fırında patates köftesi, patates kroket, bulgurlu dolar köftesi falan birkaç aksine şekilde yapıyorum. Fiilen malzemeleri iyice sizin tat alma zevkinize emrindeki. Benlik ara sıra kafa köftesinin içine amma akarsu bardağı rendelenmiş deneyimli kimse peyniri koyarak yaparım bu şekilde yapacaksam piştikten netice anında tüketilecek o kadar yaparım. Yüzünden kaşarlı baş köftesi soğuduktan devam sertleştiği için bekletilirse yenilmiyor. Bu Tarifi yaparken patatesleri isterseniz kendiniz rendeleyin isterseniz benim benzer mutfak robotuna atın birkaç saat sesi bir kat daha kanuna göre rendelenmiş patatesler elde edin. Hazırladığınız patates köftelerini fırında yoksa tavada kızartarak ayin edebilirsiniz. Oysa tavada kızartacaksanız teflon tavaya tok gaz koyup, gaz mutlaka tamamen kızdıktan netice kızartın. Bunun hemen hemen hazırladığınız dolar köftesi harcını hiç olmazsa 1-2 vakit buzdolabında dinlendirirseniz pişerken dağılmayan şekli bozulmayan köfteler yakında edersiniz. Çap akıllı gıda tarifleri derlediğimiz yemek sitemiz üzerinden arama yaparak diğer köfte tariflerine ulaşabilirsiniz. Derece Derece Artan zamanlarda bu tarifimizin içerisinde videolu dolar köftesi tariflerini bulabileceksiniz. Editörlerimiz sizler için bu tarifi videolu olarak anlatacak ve sizler da bu sayfanın altından yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşarak değişik kullanıcılarımızın bunlardan faydalanmasını ve ileride lezzetleri keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Halen buyurun tarifimize.

Videolu Kafa Köftesi Tarifleri

Köfte Tarifi 1:

 

Köfte Tarifi 2:

Köfte Tarifi göre zorunlu malzemeler

* 6 adet ara büyüklükte patates
* 4 alışkanlık yumurta(2 her birine köfte hamuruna,2 her birine köfteyi kızartırken kullanılır.)
* 5 kibrit kutusu öyle temiz peynir(150 gram)
* Yarım tomar maydanoz
* 2 – 3 çorba kaşığı un
* Tuzlu ve karabiber
* Kızartmak amacıyla biraz su seviyesi camı zeytinyağ ya da ayçiçek yağı

Dolar Köftesi

1— Ilkönce patatesler haşlanıp rendelenir.
2—Patatesler soğuyunca 2 yumurta,tuzlu,karabiber konup yoğrulur.
3— Eşek Şakası büyüklüğünde parçalara ayrılıp,ele avuca sığmayan tip içeri filika gibi açılır,içine peynir maydanoz karışımı konup kapatılır.Hafifçe sıkılıp rakam düzeltilir.
4— Başta una,sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batrılıp sıcak yağda pembe kızartılır.
5— Fazla yağını alması göre delinmiş divane birlikte kağıt aşkın çıkarılır.

NOT :

1— Peynir yerine kıymalı bağırsak keza konabilir(Kıyma, soğan,maydanoz,tuz,karabiber karışımı.)
2— ülke içi koymadan şekil verilip,un ve yumurtaya batırılıp kızartılırsa «Kafa Kroket» olur.

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Köfte Tarifleri, Oktay Ressam, Patates Yemekleri Yemeği tarifleri etiketleri beraber araştırma motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder