9 Temmuz 2016 Cumartesi

Patatesli Poğaça


Patatesli Poğaça
MALZEMELER
3 Su bardağı ılık süt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket kuru maya
2 Yemek kaşığı şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Kilo kadar un
İÇ HARCI
2 Tane haşlanmış patates
1 Tane kuru soğan
2 Tatlı kaşığı salça
Tuz
ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
ILK KEZ iç harcını yapalım tavamıza sıvıyağı alıp soğanı kavuruyoruz
daha sonra şalçayı ekleyip biraz da böylece kavuruyoruz önceden haşlayıp
ezdiğimiz patatesleride tavaya alıp karıştırıp soğumasını bekliyoruz
bu sırada biz hamurumuzu yapalım Yoğurma kabına sütü yağı mayayı şekeri ve tuzu
alıp karıştırıyoruz sonra unu ağır ağır ekleyip yumuşak bir poğaça hamuru
yoğuruyoruz kabın üstünü streçleyip 1 saat değin mayalandırıyoruz daha sonra poğaçadan
portakal büyüklüğünde parçalar elıp mutfak tezgahında oval olarak açalımhamurun
bir kısmına bıçakla 3,4 kesik atalım kalan kısmına iç harcımızı koyalım rulo

 

 

 

şeklinde saralım hafifçe direk kısımlarından içe doğru büküp ay şeklini
verelim tüm hamurumuz bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz en son üstüne
yumurta sarısı sürüp evvelden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana
değin pişiriyoruz patatesli poğaçamız hazır şimdiden sağlık durumu olsun.Cici Mutfak‘a Teşekkürler

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. patatesli poğaça etiketleri ile arama motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder