9 Temmuz 2016 Cumartesi

DAĞINIK CEVİZLİ KETE


DAGINIK CEVIZLI KETE
1 kilo beyaz un 1 bardak esmer un 1 yemek kasigi seker 1 yemek yemek kasigindan az tuzlu yarim paket matem maya 1 kase ceviz, bir tedarik margarin yüzüne sürmek icin 1 yumurta sarisi ve keten tohumu HAZIRLANISI;beyaz unla esmer unu , tuzu sekeri karistirin ağlama mayayi1 bardak ilik suda eritip unun ortasini acip mayayi koyun yogurdukca ilik su ilave edip kivamini ayarlayip pogaca hamuru gibi hamur elde edilir 30 dk.dinlendirdikten sonradan 4 parcaya bölüp ilk parcayi merdane ile cok inceltmeden acip margarin yada tereyagi sürün ikinci yumagida ayni büyüklükte acip digerinin üzerine koyup cevizini ekeleyip rulo haline getirin elinizle ekmek formu verip yaglanmis tepsiye koyun diger iki hamurada ayni islemi yapip tepsiye yerlestirin yumurtasini sürüp keten tohumunu ekeleyip belirgin bicakla hamurun üzerine cizikler atin 180 ‘C pisirin pistikten sonra dilimleyip servis edin sıhhat olsun..Yaseminle Mutfak Keyfi‘ne Teşekkür Ederim

 

 

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Genel, Hamur İşleri etiketleri ile arama motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder