10 Temmuz 2016 Pazar

Macar Poğaçası (Pogacsa)


Macar Poğaçası (Pogacsa)
4 su bardağı un
125 gr tereyağ (daire sıcaklığında)
2 eşek şakası sarısı
1 gıda kaşığı pudra şekerim
1 paket instant maya (7 gr)
100 ml krema
1 yüze gülücü kaşığı tuz

 

Üzeri karşı 1 torpido

 

 

 

 
Özbeöz malzemeleri karıştırıp pürüzsüz kimi hamur hazır edin. 20 dk körpe bir yerde dinlendirin.
Hamuru dikdörtgen biçimli açın, iki tarafını ortada birleştirip libretto şeklinde katlayın ve aşkın açın. Bu işlemi iki kez bir kat daha tekrarlayın.
uzun uzadıya hamuru 5 mm kalınlığında açın. Üzerini bıçakla kare şeklinde çizin ve bardakla yuvarlak aşırı.
Aşırı yumurta sürün ve 180 derecede bundan önce ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya o kadar pişirin.Afiyet Olsun.Reyhan’ın Mutfağı‘na Teşekkürler

123

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Macar Poğaçası (Pogacsa) - Çekici Tarifler - Müthiş Tarifler etiketleri birlikte arama motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder