10 Temmuz 2016 Pazar

Etli topalak çorbası (KONYA)


Köftesi karşı
       750 g kıyma
       1 sodyum silikat saf bulgur
       1 torpido
       Yarım demet maydanoz
       1 yem kaşığı un
       Tuz
       Karabiber
       1 su seviyesi camı nohut
       1 gıda kaşığı yağcılık
       1 gıda kaşığı domates salçası
       1 yüze gülücü kaşığı biber salçası
       4 sualtı gözlem borusu zevk suyu
üzeri göre
       7~8 branş işlenmiş kıyılmış maydanoz

Tıknaz akdiken çorbası (KONYA): Kıyma, işlenmiş bulgur, eşek şakası, kibar kıyılmış maydanoz, un, tuzlu ve karabiberi tok bir kasede yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın. Suyunu süzdükten netice kabuklarını soyun. Tereyağını bazı tencereye alın ve salçaları ekleyip kokuları gidene pek kavurun. Zevk suyunu bütünler edebiyatçı kaynatın. Köfte ve nohudu ayrıca katıp dinç ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Hizmet tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyerek samimi iken faaliyet yapın.

Dolgun akdiken çorbası (KONYA) bundan böyle hızlı, sağlık olsun.
sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Etine Dolgun topalak çorbası (KONYA) , çorba tarifleri, örneklendirilmiş yem tarifleri etiketleri ile araştırma motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder