10 Temmuz 2016 Pazar

Şam Tatlısı


Şam Tatlısı
Hamuru karşı:
4 su ile ilgili bardaği irmik
1,5 sulu bardaği yoğurt
1 su ile ilgili bardaği sulu
1 sulu bardaği kompliman
1 tepelem tatli kaşiği karbonat
6 yiyecekler kaşiği uzum pekmezi
Arası amacıyla:
Biraz akıntı bardagi aşınmış ceviz tahtası
Yaklaşık akıntı kaşiği tarçın
Şerbeti için:
5 su bardaği şekerim
5 su bardaği su ile ilgili
Yarim limonlu suyu
Ilk Kez şekeri ve suyu kivam alincaya pek kaynatalim limonlu suyunu ekleyelim soğumaya bırakalım.
Aşırı yaklaşık kapta irmik ,yoğurt, su, tatlım ve karbonati kek kivamina yakin amma kivam alicak şekilde elimizle kariştiralim. Üç kaşik pekmezi tepsiye en ince ayrıntısına kadar sürelim hamurun yarisini yayalim eşdeğer bazı şekilde cevizi ve tarçini

 

 

 

serpelim. Terazi hamuru dikkatlice uzerine yayalım bilanço pekmezide aşkın sürelim 200 azarlama ısınmış firinda kizarincaya pek pişirelim. Fırini kapatalim Anlayışsız şerbeti dökelim firinimiz canlı hale gelince firina alalim 3-4 zaman dinlendirelim servis edelim.
Akşamdan sabaha dinlenirse ileride geçit alinir.
Tarifi dolayı https://www.instagram.com/sultanozgul.tursen/’e Teşekkürler

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Şam Tatlısı etiketleri birlikte arama motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder