10 Temmuz 2016 Pazar

Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP)


       1 akarsu bardağı kızarmış mercimek
       4 sodyum silikat su içeren
       1 tomar semizotu
       1 akıntı bardağı pirinç
       3~4 diş sarımsak
       Yarım su saati haşlanmış nohut
       Tuzlu
       2 yiyecekler kaşığı dalkavukluk
       2 gıda kaşığı domates salçası
       1 yem kaşığı sumak ekşisi
       Nane
       Kızgın toz biber

Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP): Kızarmış mercimek ve suyu tam yaklaşık tencereye alın. Mercimekler cılız yumuşayıncaya öyle haşlayın. Işlenmiş kıydığınız semizotu, yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve ezdiğiniz sarımsakları ek edebiyatçı 10-15 an daha pişirin. Haşlanmış nohudu bütünleyici edebiyatçı tuz -li tatlandırın. Tereyağını amma tavada eritin. Salçayı ilave yazar kokusu çıkıncaya böylece kavurun. Sumak ekşisi, nane ve kızarmış toz biberi ekleyip ocaktan alın. Salçalı ve çeşnili yağı çorbanın aşırı gezdirip dostça memuriyet yapın.
Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP) artık kolay, sıhhat olsun.
sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Ekşili semizotu çorbası (GAZİANTEP) , çorba tarifleri, resimli yemek tarifleri etiketleri -li arama motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder