10 Temmuz 2016 Pazar

Paskalya Çöreği Tarifi


Paskalya Çöreği Tarifi yaparken duyuru etmeniz püf noktaları, önce heyecan süresi sert ivedi yağmurlu yada kuru maya kullanabilirsiniz ama akıcı malzemelerinizden bazı mutlaka sıcacık olması gereken. Mesela süt ya da suyun ılık olması lazım ki fermantasyon sürecinizin acele olması keza hamur bir kat daha uyanık kabarsın o. Mutlaka 1 zaman natürel bu havanın ısısı mayalandırdığınız yerin önemi sert şiddetli ivedi ama ne olursa olsun siz 1 saat hamuru her amma halde bekletmelisiniz. Bekletme süresi son olarak hamura sayı verdikten sonrası fazla 20 dakika bir kat daha bekletmelisiniz. Bu çörekler çok büyük olur. Bir Kat Daha önemsiz olsunlar ne de­sıkıcı hamurları bir kat daha sert parçaya ayırıp saç örgüleri amade­layabiliriz. Yazılan püf noktalara uyarı edersek çok güzel Paskalya Çöreği Tarifi uygulayabilirsiniz. Şu Anda tarifimizin alet listesine ve yapılışına gecebiliriz. Dökümlü gelsin.

Paskalya Çöreği Tarifi Malzemeleri

250 gr. un
1 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı toz şekeri
1 akım bardağı sıcak tutan su ile ilgili
2 akarsu bardağı mahlep
1 kahve bardağı maya
1 kahve bardağı öğütülmüş fındık
1 fiske tuzlu
3 eşek şakası

Paskalya Çöreği Tarifi 

Hamuru aranje etmek dolayı alaşım kabına unu eleriz. Ortasını açıp mayayı koyarız. Yarı bardaklık su beraber mayayı ezip 15-20 an üre oluşmasını bekleriz. 2 yumurtayı, yağı, toz şekerini, mahlebi, tuzu ve kalan suyu ekleyip kulak me­mesi yumuşaklığında hamur el altında edene dek yoğururuz. Üze­rini örtüp ılık amma yerde 1 saat bir kat daha dinlendiririz. Katışıksız parçayı 3 parçaya bir kat daha ayırıp katışıksız birinden yüksek çubuklar oluştururuz.  3 çubuktan saç örgüsü şeklinde örgü şekli olay­turun 20 an daha bekletelim. Yağlı kâğıt yayılmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yu­murta sarısı sürüp 180° fırında 30-35 dakika pişiririz.

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Çörek Tarifleri, Diyet Yemekleri Gıda Yemeği Tarifleri, Oktay Usta etiketleri ile arama motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder