10 Temmuz 2016 Pazar

Limon ve maydanozlu kereviz çorbası


       1 branş pırasa
       1 diş sarımsak
       1 baş
       2 yem kaşığı zeytinyağı
       600 g kereviz
       2 limonun rendelenmiş kabuğu
       750 ml sebze suyu
       Tuzlu
       Karabiber
       1 yığın maydanoz
       2 besin kaşığı rendelenmiş turp
       1 yüze gülücü kaşığı Dijon Hardalı
       250 ml süt
       1 limonun suyu
üzeri göre
       Maydanoz
       Taşlama Tezgâhı karabiber
       Rendelenmiş limonlu kabuğu

Limon Rengi ve maydanozlu kereviz çorbası: Yuvarlak doğradığınız pırasa, ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız patatesi zeytinyağında cılız soteleyin. Küp doğradığınız kereviz, limonlu kabuğu ve sebze suyunu bütünleyici edin. Tuzlu ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın. Maydanozdan 4-5 dal öyle ayırıp kalanının saplarını temizleyin ve kaynayan çorbaya katma yazar boğuk ataşte 30 dakika pişirin. Turp, hardal, süt ve limonlu suyunu bütünleyici edin ve 5-6 an bir kat daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir tutarlılık yakında edinceye kadar blenderdan geçirin. çorbanızın üzerini rafine kıydığınız maydanozlar, rendelenmiş limon rengi kabuğu ve kıyma makinesi karabiberle süsleyerek ayin yapın.

Limon ve maydanozlu kereviz çorbası bundan böyle hazır, afiyet olsun.
sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Limonlu ve maydanozlu kereviz çorbası , çorba tarifleri, resimli besin tarifleri etiketleri ile araştırma motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder