9 Temmuz 2016 Cumartesi

Reçelli Kurabiye


Reçelli Kurabiye
500 gram un
500 gram nisasta (( patates nisastasi kullandim ))
250 gram yumusak tere yag
1/4 süt (( aklasik 1,5 su bardagi ))
1 tane kabarma tozu
250 gram pudra sekeri
1 paket vanilyali pudin tozu ((yaynatilip pudung yapilanlarda ))
Çilek receli

 

 

Hazırlanışı
Hamurumuzu yoğuralım
Yusak yagin icersine un ,kabartma tozu ve nisastayi katin.
Pudra sekeri ve ,vanilyali pudin tozunuda katip yagi yidirmaye calisin .
Südü yavas ,yavas ekleyip yugurun yumusak bir hamur olmali .
Üzerini kapatip dinlenmeye birakin yaklasik yarim saat serin bir yerde buzdolabinda daha kolay oluyor.
Bu tarifden iki tepsi cikti bayagi coktu kurabiyelerim.

 

 

 

Kücük hamurdan kopartip yuvarlayin.
Ben tahta kasigin sapi ile bastirdim isterseniz parmaginizla bastirip cok az cay kasiginin ucu ile recelden koyun .
Cok koymayin tasar ve pistikden sonradan recel yeniden konuyor.
175 derece firinda hafif pembelisinceye değin pisirin
Tepsiyi firindan cikartinca cay kasigi ile cilek recelinden tekrar koyun kurabilerin sicakligi ile akmayan cok hoş sekil ve renk aliyor .
Soguyunca servise hazir afiyetler olsun.Tatlilar Gülcandan‘a Teşekkürler

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Nefis Tarifler, Reçelli Kurabiye etiketleri ile arama motorlarında arama yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder