10 Temmuz 2016 Pazar

Elma Tatlısı Tarifi


Elma Tatlısı Tarifini yaparken bilgi etmemiz gereken hususlar, ilk kez elmalarımızın şiddetli olması gerekiyor. Düzgün elmalar kısa sürede pişip çöküş yapabilir, elmaların boyutunun birbirine eşdeğer olmasına kaygı gösterirseniz askerlik ederken şiddetli daha akıllı olur. Ise ekşi elma kullanılacaksa şeker ölcüsünü bir arttırabilirsiniz. İçine koyacağınız malzemeleri istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz, arttırıp küçültmek sizin ağız tadı zevkinize ast. İsteğe yan iken kaçmak, dondurma yoksa badana şanti kullanabilirsiniz. Besin boyasını aktarlardan bulma edebilirsiniz. Değindiğimiz hususlara uyarı ederseniz çarpıcı Elma Tatlısı Tarifi yapmanız olası. Bu hafif yüze gülücü tarifini mutlaka deneyin deriz. Sağlık Durumu olsun..

Elma Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

4 alışkanlık iri aşiret elma

12 gıda kaşığı toz tatlım

1 tane kaplama tarçın

4 adet karanfil

Buçuk akarsu kaşığı gıda boyası

1 litre su

1 portakal kabuğu

Iç harcı amacıyla

2 ara oymak elma

bir başa çıkılması zor kimse çok buzlu, ceviz ağacı

1 besin kaşığı terayağ

1 gıda kaşığı kuş üzümü

1 yem kaşığı, portakal kabuğu rendesi

1 nehir kaşığı tarcın

4 yemek kaşığıda barut tatlı söz

Üzerini boyamak karşı

kaymak, dondurma ya da kremşanti

Yeşil toz fıstık

 

Elma Tatlısı Tarifi

Başta elmaları yıkayıp soyalım, elmaların altlarının doğru olması uygun bıcakla altını düzleyelim. Elmaların ortalarını mutfak deleceği (yalın oyacağı)  birlikte oyalım. Elmaların soyma ve ortalarını oyma işlemi bittiginde, yem boyasını 1 litre suyumuzun içine katalım karıştıralım. Hazırladığımız suyu  pilav tenceresindeki elmaların üzerine döküyoruz,  aşırı şekeri kaşıkla elmaların tekrar denk bazı şekilde katma edelim, karanfilleri ayrıca tamamlayıcı edelim. 1 Adet cilt tarcını, portakal kabuğunu katma edelim tenceremizi fokurdamak -mek üzere ocağın fazla alalım. kaynadıktan sonrası bir 5 an bir kat daha bekleyelim, 5 an sözün kısası elmaları daha alçak üst yapalım, bi 5 dakikada bu şekilde pişirelim.  Elmaları ocaktan alalım biraz kenara bırakalım, biz giderken ülke içi malzemesini hazırlayalım.

2 Adet orta familya elmayı soyalım, soyduğumuz elmaları rendenin önemli tarafı beraber rendeleyelim. amma tavaya tereyağını alalım eritelim,  rende elmaları üstünde bütünleyici edebiyatçı güçsüz sote yapalım. Aşırı şekeri katma edelim kuş üzümünü portakal kabugu rendesi ve cevizleri ek edelim hepsini hep birden kavurmaya uygulama edelim. Elmalarımız karamelize olmalı son olarakta tarcını ek edelim karıştıralım. Pişen elma harcımızı içine tenceredeki elma sosundan amma kepçeye alışık katma edelim biraz devir bir kat daha kaynatalım  ve ocaktan indirelim, pişen elmaları ayrık bir askerlik tabağına alalım, tencerenin içindeki sosun kimi bardak kadarını -da bırakalım art kalan sosu bir kaseye alalım  tenceredeki 1 sırça kadar olan sosu 5 dakika daha kaynatalım. Elma Tatlısının iç harcı (sıcacık olmalı) aşık yardımı birlikte askerlik tabağındaki elmaların içini dolduralım. Ocaktaki sos koyulaşınca ocaktan alalım elmaların üzerine aşık kaşık şeklinde balık yemi dökelim. nihayet üzerinin süsnü yapalım, biz kaçırmak kullandık siz istediğiniz şekilde mizansen yapabilirsiniz.

 

sizlere kolayyemektarifleri-oku.blogspot.com farkıyla sunulmuştur. Gıda Yemekleri Beslenme Düzeni Yemeği Tarifleri, Elmalı Tarifler, Iğrenç Derecede Imalı Ballı, Oktay Usta etiketleri birlikte arama motorlarında araştırma yaparak sitemize ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder